Bereiding
- Klop de zachte boter en de suiker met een elektrische mixer in enkele minuten licht en luchtig. Klop het ei en de vanille erdoorheen. Voeg 260 g bloem toe en meng door elkaar tot een glad deeg. Druk het deeg een beetje plat en zet afgedekt 15 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Leg nog een stuk bakpapier op een schoon werkblad en bestuif met bloem. Leg het deeg erop en rol het uit tot een dikte van ca. 3 mm. Steek 40-50 kleine rondjes uit het deeg. Plak de restjes deeg aan elkaar, rol opnieuw uit en herhaal. Leg de rondjes op de bakplaten en bak in 12-14 minuten lichtbruin en knapperig in de oven. Laat helemaal afkoelen.
- Schep telkens ½ tl marmelade of jam op de vlakke kant van een koekje en druk daar een ander koekje met de vlakke kant tegenaan. Bewaar de sandwichkoekjes tot 2 weken in een afgesloten bak of trommel.
Per stuk (25): ca. 98 kcal
1 g eiwit | 4 g vet | 14 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Chetna Makan Foto’s: Peter Cassidy Styling: Max Robinson Foodstyling: Amy Kinnear