Sandwichkoekjes met marmelade
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
12 minuten wachttijd12 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Klop de zachte boter en de suiker met een elektrische mixer in enkele minuten licht en luchtig. Klop het ei en de vanille erdoorheen. Voeg 260 g bloem toe en meng door elkaar tot een glad deeg. Druk het deeg een beetje plat en zet afgedekt 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Leg nog een stuk bakpapier op een schoon werkblad en bestuif met bloem. Leg het deeg erop en rol het uit tot een dikte van ca. 3 mm. Steek 40-50 kleine rondjes uit het deeg. Plak de restjes deeg aan elkaar, rol opnieuw uit en herhaal. Leg de rondjes op de bakplaten en bak in 12-14 minuten lichtbruin en knapperig in de oven. Laat helemaal afkoelen.
Schep telkens ½ tl marmelade of jam op de vlakke kant van een koekje en druk daar een ander koekje met de vlakke kant tegenaan. Bewaar de sandwichkoekjes tot 2 weken in een afgesloten bak of trommel.