Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sandwichkoekjes met marmelade

Sandwichkoekjes met marmelade

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 12 minuten wachttijd12 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de zachte boter en de suiker met een elektrische mixer in enkele minuten licht en luchtig. Klop het ei en de vanille erdoorheen. Voeg 260 g bloem toe en meng door elkaar tot een glad deeg. Druk het deeg een beetje plat en zet afgedekt 15 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Leg nog een stuk bakpapier op een schoon werkblad en bestuif met bloem. Leg het deeg erop en rol het uit tot een dikte van ca. 3 mm. Steek 40-50 kleine rondjes uit het deeg. Plak de restjes deeg aan elkaar, rol opnieuw uit en herhaal. Leg de rondjes op de bakplaten en bak in 12-14 minuten lichtbruin en knapperig in de oven. Laat helemaal afkoelen.

  3. Schep telkens ½ tl marmelade of jam op de vlakke kant van een koekje en druk daar een ander koekje met de vlakke kant tegenaan. Bewaar de sandwichkoekjes tot 2 weken in een afgesloten bak of trommel.

Per portie: 98 kcal | 14 g koolhydraten | 1 g eiwit | 4 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Chetna Makan Foto’s: Peter Cassidy Styling: Max Robinson Foodstyling: Amy Kinnear

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)