Bereiding

  1. Zet een bord klaar met daarop wat keukenpapier.
  2. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur en bak de sjalotten al omscheppend krokant en goudbruin. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Schep ze uit de olie op het keukenpapier en bestrooi met zout.
  3. Bak de kippendijen in dezelfde olie aan alle kanten goudbruin. Voeg dan de bouillon toe.
  4. Kneus de stengels citroengras. Snijd de laos en de gember met schil en al in plakjes. Kneus de salamblaadjes. Doe de stengels citroengras, laos, gember, salamblaadjes en de pimentkorrels bij de kip in de pan en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook de rijst en houd apart.
  6. Verhit 300 milliliter zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 190 °C. Zet een schaal met daarop keukenpapier klaar. Frituur de mie krokant. Dit gaat heel snel: de mie poft na een paar seconden open en dan moet hij meteen de pan uit. Laat de mie uitlekken op keukenpapier.
  7. Kook de eieren 9 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
  8. Snijd de blaadjes van de selderij fijn.
  9. Haal de kippendijen uit de soep, pluk het vlees er met een paar vorken af en houd apart. Zeef de smaakmakers eruit en doe de bouillon terug in de pan.
  10. Verdeel de kip, rijst, mie, eitjes, taugé, frietchips en de gebakken uitjes over soepkommen. Schep de kokende bouillon erover en garneer met de selderij. Serveer met peperketjap.
Switi Sranan

Uit het boek:

Switi Sranan
€35,00