Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sarde in saor

Sarde in saor (zoetzure sardines)

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrijk de sardines met 1-2 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Bak de sardines ca. 4 minuten per zijde in een koekenpan op middelhoog vuur gaar.

  2. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit hem al roerend in ca. 10 minuten glazig. Voeg de wijn en de azijn toe en laat ca. 2 minuten inkoken. Snijd de citroen in partjes.

  3. Voeg de rozijnen, de tijm en een snufje kaneelpoeder toe. Breng op smaak met zout en peper en kook ca. 2 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit, schenk het uimengsel over de sardines en laat in ca. 20 minuten helemaal afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Bestrooi de sardines met de pijnboompitten en serveer met de citroen.

Fotografie: Stephan van Raay / Food styling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)