Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Sardines met knoflook en peterselie

Sardines met knoflook en peterselie

  • 00 minuten bereidingstijd00 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem de vis bij de staart. Schraap de schubben van de vis met de achterkant van een klein (schub)mesje. Een gewoon bot mes zou ook kunnen, maar pas dan goed op dat je de huid niet beschadigd.

  2. Leg je hand lichtjes op de vis. Neem met de andere hand een fileermes en snijd de buikwand in met de punt van het fileermes, begin aan de kant van de staart. Verwijder de ingewanden van de vis door deze met het mes uit de holte te schrapen. Spoel de huid en de holte van de vis goed schoon met koud stromend water.

  3. Zorg ervoor dat de vis droog is. Gebruik voor het droogdeppen een stukje keukenpapier of een brandschone theedoek. Bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout. Hak de knoflook en de peterselie fijn.

  4. Zet de pan op hoog vuur en doe daarin de geklaarde boter en de olie. Laat dit eerst goed heet worden en leg daarna de vis in de pan. Draai de vis na 2-3 minuten om en bak ook de andere kant, zodat beide huidkanten mooi krokant worden gebakken. Bak de knoflook en de peterselie mee.

  5. Schep de vis uit de pan en serveer met een partje citroen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)