Sardines piri piri
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak de sardines schoon en verwijder de schubben door met de botte kant van een mes tegen de schubben in te strijken. Snijd de buikholte open en verwijder de ingewanden. Knip de vinnen er met een stevige schaar vanaf.* Spoel de sardines voorzichtig onder koud stromend water, dep ze droog en leg ze in een schaal.
Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Pers het sap uit de citroen. Was de rode pepers en hak ze grof. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Pureer de citroenschil, het citroensap, de rode peper, de sjalot, de knoflook, het paprikapoeder, de oregano, de olijfolie en 1 tl zout fijn met een staafmixer of in een keukenmachine.
Schenk de marinade over de sardines en zet ca. 2 uur afgedekt in de koelkast.
Verhit een grillpan. Neem de sardines uit de marinade en laat ze kort uitlekken op keukenpapier. Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrijk ze met de marinade. Gril de stukken stokbrood ca. ½ mi nuut per zijde. Verdeel het brood over een schaal.
Gril de sardines ca. 2 minuten per zijde en verdeel ze over borden. Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Strooi de tomaten over de sardines. Bedruppel met de overige marinade. Serveer met stokbrood.