Bereiding

1 Verhit de grill van de oven. Leg de paprika’s op een bakplaat en gril ze ca. 10 minuten onder af en toe omdraaien tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Doe de paprika’s in een kom, dek goed af
met vershoudfolie en laat ca. 10 minuten rusten. Pel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en de stelen. Bewaar het vocht in de kom voor de dressing. Scheur de paprika’s in stukken en leg ze in een saladeschaal.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de ciabatta met 2 el olijfolie en peper en verdeel hem over een bakplaat. Bak de ciabatta ca. 8 minuten in de oven. Schep
hem om en bak nog 2-5 minuten verder tot hij goudbruin en krokant is.

3. Meng de ingrediënten voor de dressing met 2 el van het paprikavocht door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de geroosterde paprika’s en meng door elkaar. Voeg de venkel, de peterselie en de ciabatta toe en meng goed door elkaar. Voeg de sardines in stukken toe en meng voorzichtig door elkaar. Serveer meteen zodat de ciabatta nog krokant is.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Rob Merrett Foodstyling: Adam Bush