Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Saté ayam & daging

Saté ayam & daging

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook voor de marinade. Verwijder de 2 buitenste bladeren van het citroengras. Halveer het citroengras in de lengte en druk de stengel krachtig plat. Schil de gember en hak hem fijn.

  2. 2. Rol de limoen onder lichte druk heen en weer, zo geeft hij meer sap. Pers de limoen uit. Meng het limoensap met de sjalotten, de knoflook, het citroengras, de gember, de sojasaus, de ketjap manis, de sambal en de kurkuma.

  3. 3. Smeer de satéprikkers in met olie, zo laat het vlees na het bakken gemakkelijker los van de spies. Dep het vlees eventueel droog en snijd het in dunne repen (à ca. 2×8 cm) of in kleine blokjes.

  4. 4. Steek de kipreepjes en biefstukreepjes apart van elkaar aan de satéprikkers. Druk het vlees licht op het werkvlak en steek de prikkers in de lengte in het midden van het vlees. Laat steeds ca. 1⁄3 van de prikkers leeg om ze vast te kunnen pakken.

  5. 5. Bestrijk de saté rondom met de marinade. Giet de rest van de marinade eroverheen en laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren.

  6. 6. Verhit 3-4 el olie in een grote pan op hoog vuur. Bak de saté portiegewijs 4-5 minuten en keer hem regelmatig om. Lekker met zelfgemaakte satésaus, komkommer en sjalotten.

Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)