Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Saumon en croûte

Saumon en croûte

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Dit jaar delen we elke maand in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Deze maand saumon en croûte.
tips van de chef
• Door de roomkaas tussen het deeg en de vis blijft de vis lekker sappig, ook als hij iets te lang gebakken is. • Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld is over het deeg. Zo kunnen de groenten en de vis ook gelijkmatig garen. • Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade van veldsla en venkel!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Rol het bladerdeeg uit en bestrijk de helft van het deeg met de roomkaas. Houd de randen vrij. Beleg de roomkaas met de ui en de prei.

  2. Snijd de verse zalmfilet in dunne plakken en bestrooi met zout en peper. Verdeel verse en de gerookte zalm gelijkmatig over de ui en de prei. Houd de randen ook hier vrij.

  3. Vouw het bladerdeeg dicht door het leeggelaten stuk deeg over de zalm te leggen. Duw de randen in elkaar met een vork. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met de eidooier.

  4. Snijd ongeveer 5 inkepingen in de bovenkant van het bladerdeeg. Bak de zalm in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Per portie: 526 kcal | 22 g koolhydraten | 19 g eiwit | 40 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie