Lees verder onder de advertentie
Saumon en croûte
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Rol het bladerdeeg uit en bestrijk de helft van het deeg met de roomkaas. Houd de randen vrij. Beleg de roomkaas met de ui en de prei.
Snijd de verse zalmfilet in dunne plakken en bestrooi met zout en peper. Verdeel verse en de gerookte zalm gelijkmatig over de ui en de prei. Houd de randen ook hier vrij.
Vouw het bladerdeeg dicht door het leeggelaten stuk deeg over de zalm te leggen. Duw de randen in elkaar met een vork. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met de eidooier.
Snijd ongeveer 5 inkepingen in de bovenkant van het bladerdeeg. Bak de zalm in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Lees verder onder de advertentie