Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Savarin met beurre noisette, sinaasappel en rum

Savarin met beurre noisette, sinaasappel en rum

In samenwerking met www.plate-it.com
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de coulis

Voor het savarinbeslag

Voor de buñuelos

Bereiding

  1. Kook voor de coulis het rood fruit met de suiker en het citroensap. Laat afkoelen en pureer met een staafmixer. Haal door een fijne zeef en schenk in een spuitflesje.

  2. Smelt voor het savarinbeslag de boter in een pannetje en laat rustig uitbruisen. Verwarm al roerend tot de boter bruin kleurt. Schenk deze beurre noisette in een kom en laat afkoelen. Los de gist en de suiker op in de lauwe melk. Voeg het ei, een snuf zout en de bloem toe aan de boter en roer glad met een garde. Voeg geleidelijk al roerend het melkmengsel toe tot je een glad beslag hebt. Dek af en laat ca. 30 minuten rusten.

  3. Roer voor de buñuelos het ei los en roer de helft van de melk, een snuf zout, de poedersuiker, het five-spicepoeder en de bloem erdoorheen. Roer helemaal glad met een garde. Voeg de rest van de melk toe en roer weer tot een glad beslag. Laat ca. 15 minuten rusten. Verhit een laag van ca. 6 cm olie in een pan tot ca. 160⁰C. Dip de buñuelovorm ca. 30 seconden in de hete olie zodat hij goed heet is. Dip de vorm nu kort in het beslag tot bijna aan de rand en houd hem onmiddellijk weer in de hete olie. Houd ca. 20 seconden vast; het beslag zal vanzelf van de vorm loslaten. Frituur in ca. 1½ minuut goudbruin in de olie. Neem uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schep het savarinbeslag in de spuitzak met rond spuitmondje en vul een siliconen savarinvorm met het beslag. Laat nog ca. 15 minuten rijzen. Bak de savarins in ca. 20 minuten gaar in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  5. Meng in een ondiepe kom voor de sinaasappelrum de rum met het sinaasappelsap. Neem de savarins uit de vorm en doop ze onder in het rummengsel. Druk ze een beetje in zodat ze de rum goed opzuigen.

  6. Zet een bord op het draaiplateau. Spuit de roodfruitcoulis in het midden van het bord terwijl je het plateau ronddraait en het spuitflesje langzaam naar buiten toe beweegt. Zo krijg je een mooie spiraal op het bord. Leg een savarin in het midden en een buñuelo-krokantje erop. Bestuif met nog wat five-spicepoeder met en zeefje. Schep met een quenellelepel een mooie quenelle yoghurtijs erop. Maak af met een takje verse munt.

Per portie: 579 kcal | 71 g koolhydraten | 13 g eiwit | 20 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)