Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Scheur het stokbrood in stukken en leg het brood op een bakplaat. Bedruppel het brood met 2 el olijfolie, zout en peper. Bak de croutons ca. 12 minuten in de oven.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool en gooi ze weg. Snijd de kool in brede repen. Blancheer de koolrepen ca. 4 minuten in kokend water met wat zout. Koel de kool af met koud water en laat hem goed uitlekken.
- Meng de mosterd met de azijn en de poedersuiker. Klop er 3 el olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper. Meng de kool met de mosterdvinaigrette en verdeel hem over diepe borden.
- Schaaf met een dunschiller krullen van de kaas. Verdeel de croutons en de kaas over de koolsalade.
Foto’s: foodies