Savooiekoolsalade met mosterdvinaigrette, croutons en oude kaas
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Scheur het stokbrood in stukken en leg het brood op een bakplaat. Bedruppel het brood met 2 el olijfolie, zout en peper. Bak de croutons ca. 12 minuten in de oven.
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en gooi ze weg. Snijd de kool in brede repen. Blancheer de koolrepen ca. 4 minuten in kokend water met wat zout. Koel de kool af met koud water en laat hem goed uitlekken.
Meng de mosterd met de azijn en de poedersuiker. Klop er 3 el olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper. Meng de kool met de mosterdvinaigrette en verdeel hem over diepe borden.
Schaaf met een dunschiller krullen van de kaas. Verdeel de croutons en de kaas over de koolsalade.