Schaapskoteletten met kikkererwten en paprika
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng het paprikapoeder, de komijn en de knoflook in een klein kommetje. Wrijf de koteletten in met 1 el olie en vervolgens met het specerijenmengsel. Laat minimaal 1 uur buiten de koelkast of een nacht in de koelkast marineren.
Verhit voor de kikkererwten de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met een snufje zout er ca. 10 minuten in, tot de ui glazig maar niet verkleurd is. Voeg de knoflook, de paprika, de komijn en het paprikapoeder toe en bak ca. 5 minuten mee. Schenk de wijn erbij en laat ca. 5 minuten koken, tot bijna al het vocht is verdampt. Roer de kikkererwten en de bouillon erdoor en kook nog ca. 10 minuten.
Laat de koteletten ca. 1 uur op kamertemperatuur komen als ze uit de koelkast komen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verhit de rest van de olie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Schraap overige marinade van de koteletten en bak ze met de vetzijde naar beneden terwijl je ze met een keukentang vasthoudt om het vet te laten smelten. Bak, wanneer het vet verkleurt en aan de randjes krokant wordt, de koteletten nog ca. 2 minuten per zijde. Zet de pan in de oven en bak 8-10 minuten, of tot het vlees bruin is en het vet gesmolten, maar de binnenkant nog een beetje roze is. Neem uit de oven en laat ca. 5 minuten rusten.
Roer ¾ van de peterselie door de kikkererwten en lepel het op een serveerschaal. Verdeel de schaapskoteletten eroverheen en garneer met de rest van de peterselie en de citroenpartjes.