Bereiding

1. Verwijder het velletje van de chorizo. Doe het worstvlees, het brood en de knoflook met wat zout en peper in een keukenmachine en maal tot een pasta. Voeg een klein scheutje olijfolie toe als het geheel te droog is en niet goed samenhangt. Leg het mengsel tussen twee stukken bakpapier en druk plat tot een plak die zo groot is dat je er de visfilets mee kunt bedekken. Verwijder het bakpapier en snijd de plak in tweeën.

2. Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Bestrooi de vis met zout en peper en leg in een ovenschaal. Leg het chorizomengsel met behulp van een spatel op de visfilets. Leg de asperges en de paprika rondom de vis in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet de ovenschaal ca. 15 minuten in het midden van de oven tot de groenten en de vis gaar zijn. Zet de ovenschaal op het hoogste rek in de oven en gril nog ca. 1 minuut voor een knapperig korstje.

3. Haal de ovenschaal uit de oven en besprenkel de vis en de groenten met de azijn. Lekker met een groene salade en knapperig brood.

Per portie: ca. 534 kcal
44 g eiwit | 31 g vet | 18 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Will Heap Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Kate Turner