Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Schelvis met venkel en spinazie

Schelvis met venkel en spinazie

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de kritharaki* volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in dunne ringen. Pel en snipper de sjalot.

  2. Snijd de schelvis in blokjes en bestrooi met zout, peper en kerrie. Wentel de visblokjes in de bloem. Verhit 2 el olie en 1 el boter in een koekenpan en bak er de schelvis 5-6 minuten rondom in.

  3. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de sjalot en de venkel ca. 2 minuten in. Voeg de spinazie toe en stoof hem ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Giet de kritharaki af en laat uitlekken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kritharaki met de groenten en de schelvis.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)