Schelvis met venkel en spinazie
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de kritharaki* volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in dunne ringen. Pel en snipper de sjalot.
Snijd de schelvis in blokjes en bestrooi met zout, peper en kerrie. Wentel de visblokjes in de bloem. Verhit 2 el olie en 1 el boter in een koekenpan en bak er de schelvis 5-6 minuten rondom in.
Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de sjalot en de venkel ca. 2 minuten in. Voeg de spinazie toe en stoof hem ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de kritharaki af en laat uitlekken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kritharaki met de groenten en de schelvis.