Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Schelvis met venkel en spinazie

Schelvis met venkel en spinazie

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de kritharaki* volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in dunne ringen. Pel en snipper de sjalot.

  2. Snijd de schelvis in blokjes en bestrooi met zout, peper en kerrie. Wentel de visblokjes in de bloem. Verhit 2 el olie en 1 el boter in een koekenpan en bak er de schelvis 5-6 minuten rondom in.

  3. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de sjalot en de venkel ca. 2 minuten in. Voeg de spinazie toe en stoof hem ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Giet de kritharaki af en laat uitlekken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kritharaki met de groenten en de schelvis.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)