Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
scholfilet

Scholfilet met chiliboter

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1.Verhit de grill van de oven voor. Wrijf de lichte zijden van de vis in met olijfolie. Verwarm een ovenvaste pan op middelhoog vuur en bak er de vis ca. 1 minuut in met de ingevette zijde naar beneden. Wrijf de andere zijde van de vis in met olijfolie en zet de pan onder de grill van de oven. Gril tot de huid van de vis een beetje openbarst en begint te bubbelen –5-10 minuten, afhankelijk van hoe groot de vis is.

  2. 2. Haal de pan uit de oven en leg de vis op een heet bord. Verwijder voorzichtig de huid van de vis. Zet de pan op het vuur en bak de rode peper ca. 1 minuut in een klontje boter. Voeg de azijn toe en verhit ca. 10 seconden. Voeg de peterselie toe en beweeg de pan zodat de boter zich met de peterselie mengt. Serveer de vis met de chiliboter, de Chinese kool en de

Per portie: 340 kcal | 43 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)