
Schots shortbread
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180ā°C / hetelucht: 160ā°C). Vet een bakvorm (28×18 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Doe de boter, de bloem, het rijstmeel, Ā½ tl zout en 100 g suiker in een keukenmachine en pulseer tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim. Pulseer nog een paar keer tot het deeg samenkomt tot een grove bal. Je kunt de ingrediĆ«nten ook in een kom doen en het met je vingers tot broodkruim wrijven. Maak een bal van het deeg en druk hem in de vorm. Snijd met een scherp mes het deeg in om er 16 stukken van te maken.
Bestrooi met wat suiker en bak 25-30 minuten, tot het shortbread goudgeel en gaar is. Neem uit de oven en prik het meermaals in met een vork. Laat ca. 5 minuten afkoelen in de vorm, neem uit de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen. Snijd het shortbread met een scherp mes in de 16 stukken die je eerder ingesneden hebt.