Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Schots shortbread

Schots shortbread

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Misschien is het buiten druilerig weer. Misschien mis je je liefje. Misschien duurt het nog weken voor je vakantie hebt. Hoe dan ook: treat yourself met Schots shortbread. Je hebt het verdiend.

Lees verder onder de advertentie

Aantal
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Misschien is het buiten druilerig weer. Misschien mis je je liefje. Misschien duurt het nog weken voor je vakantie hebt. Hoe dan ook: treat yourself met Schots shortbread. Je hebt het verdiend.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vet een bakvorm (28×18 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Doe de boter, de bloem, het rijstmeel, ½ tl zout en 100 g suiker in een keukenmachine en pulseer tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim. Pulseer nog een paar keer tot het deeg samenkomt tot een grove bal. Je kunt de ingrediënten ook in een kom doen en het met je vingers tot broodkruim wrijven. Maak een bal van het deeg en druk hem in de vorm. Snijd met een scherp mes het deeg in om er 16 stukken van te maken.

  2. Bestrooi met wat suiker en bak 25-30 minuten, tot het shortbread goudgeel en gaar is. Neem uit de oven en prik het meermaals in met een vork. Laat ca. 5 minuten afkoelen in de vorm, neem uit de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen. Snijd het shortbread met een scherp mes in de 16 stukken die je eerder ingesneden hebt.

Per portie: 238 kcal | 27 g koolhydraten | 2 g eiwit | 13 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!