Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Schwarzbeernocken

Schwarzbeernocken

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Laura: "Schwarzbeernocken kun je alleen maken met wilde zwarte of blauwe bessen, met geteelde bessen werkt ‘t niet. In Nederland zijn wilde blauwe bessen ingevroren te koop. Als je in Oostenrijk verse wilde bessen hebt geplukt, voeg dan 50 ml melk toe aan de bessen en de bloem. Verse bessen bevatten minder vocht dan ingevroren bessen."

Bereiding

  1. Meng de bessen krachtig met de bloem met een houten spatel in een kom. Plet ongeveer de helft van de bessen zodat het sap eruit komt.

  2. Verhit steeds 5 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Vorm met 2 eetlepels ‘Nocken’ ofwel quenelles* van de bessenmassa en bak ze per 3 stuks in een koekenpan. Tijdens het bakken zakken ze uit tot kleine ronde pannenkoekjes. Bestrooi de Nocken tijdens het bakken na ongeveer 3 minuten met kristalsuiker en draai ze. Bestrooi opnieuw met kristalsuiker en bak opnieuw 3 minuten. Draai ze nog een keer en bak enkele seconden, zodat ook aan deze kant de suiker karamelliseert. Herhaal met de rest van het beslag.

  3. Serveer de Schwarzbeernocken bestrooid met poedersuiker.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)