Bereiding
- Meng de bessen krachtig met de bloem met een houten spatel in een kom. Plet ongeveer de helft van de bessen zodat het sap eruit komt.
- Verhit steeds 5 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Vorm met 2 eetlepels ‘Nocken’ ofwel quenelles* van de bessenmassa en bak ze per 3 stuks in een koekenpan. Tijdens het bakken zakken ze uit tot kleine ronde pannenkoekjes. Bestrooi de Nocken tijdens het bakken na ongeveer 3 minuten met kristalsuiker en draai ze. Bestrooi opnieuw met kristalsuiker en bak opnieuw 3 minuten. Draai ze nog een keer en bak enkele seconden, zodat ook aan deze kant de suiker karamelliseert. Herhaal met de rest van het beslag.
- Serveer de Schwarzbeernocken bestrooid met poedersuiker.
*Quenelles ofwel ‘Nocken’ zijn ovalen vormpjes gemaakt met 2 eetlepels, bekijk eventueel een video ‘quenelles maken’ op YouTube.
Combinatietip: lekker met iets gezoete zure room, melk-ijs of een glas koude melk.
Tip: van Schwarzbeernocken worden je tanden en tong helemaal blauw. Even bijten in een plakje citroen helpt met schoonmaken.