Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Scones met bieslook en zure room

Scones met bieslook en zure room

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de aardappels in een pan met water en wat zout, breng aan de kook en kook de aardappels in ca. 20 minuten zacht. Giet af, laat ze 5 minuten droogstomen in een vergiet en doe de aardappels terug in de pan. Voeg 1 el boter toe en stamp de aardappels fijn.

  2. Schep de aardappelpuree in een kom en meng met de zure room, de bieslook, de bloem, de peper en een flinke snuf zout tot een glad deeg.

  3. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestrooi het deeg met wat bloem en rol uit tot een cirkel ter grootte van je grootste koekenpan met antiaanbaklaag. Snijd de deegcirkel met een scherp mes als een pizza in 8 punten.

  4. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en smelt er 1 el boter in. Beweeg de pan om de gesmolten boter over de hele bodem van de pan te verdelen. Leg de scones in de pan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Serveer met de cherrytomaten en spek of ander beleg naar keuze.

Per portie: 358 kcal | 58 g koolhydraten | 8 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: James Lee Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)