Seitanburger met kimchi-mayo
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Pureer voor de mayo de mayonaise en de kimchi samen glad in een keukenmachine. Roer de bosui erdoorheen.
Doe voor de burgers de shiitake, de ui, de knoflook, de sojasaus, de marmite, de miso, de biet en het shiitake-weekvocht in een keukenmachine en pureer het geheel tot het de consistentie van een grove tapenade heeft.
Meng de overige ingrediënten voor de burgers, afgezien van de olie, in een kom. Voeg het paddenstoelenmengsel toe en kneed alles door elkaar tot een los deeg. Kneed ca. 5 minuten door. Het deeg moet redelijk vochtig zijn.
Vul een pan voor de helft met heet water en zet er een stoommandje op. Je kunt ook een elektrische stoomkoker gebruiken. Verdeel het deeg in 5 porties en vorm er voorzichtig burgers van. Verpak iedere burger in bakpapier, dat zorg ervoor dat de vorm goed blijft. Wikkel ieder pakketje nog in een laag vershoudfolie. Leg de pakketjes in het stoommandje, zet een deksel op de pan en stoom de burgers 1 uur.
Pak de burgers voorzichtig uit als ze gaar zijn. Bestrijk ze met wat olie en gril ze op een hete barbecue of in een grillpan kort aan beide zijden tot ze grillstrepen krijgen. Serveer de burgers op de broodjes met een flinke lepel kimchi-mayo, de sla, de tomaat en de vegan kaas.