Selderijsalade met gegrilde zalm
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de olie met het citroensap en de garam masala. Wrijf de zalmfilet in met het oliemengsel en laat hem ca. 1 uur marineren in de koelkast. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Blancheer de knolselderijblokjes in ca. 3 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Koel de knolselderijblokjes af in ijswater en laat ze goed uitlekken.
Was de stengels bleekselderij en schil ze. Snijd de bleekselderij in stukken. Verhit een grillpan. Neem de zalmfilet uit de marinade en gril hem ca. 1 minuut aan beide kanten. De zalm moet van binnen nog roze zijn. Laat de zalm even afkoelen, bestrooi hem met zout en peper en snijd hem in blokjes.
Meng de knolselderij en de bleekselderij met de overgebleven marinade en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de twee soorten selderij en de zalmblokjes over borden. Was de veldsla en schud hem goed droog. Verdeel de veldsla over de borden en serveer direct.