Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Selleriesalade op toast

Selleriesalade op toast

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snijd hem met een mes of mandoline in dunne reepjes. Blancheer de knolselderijreepjes kort (ca. 1 minuut) in een ruime hoeveelheid kokend water met zout. Giet af en spoel direct af met koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet. Laat de knolselderij bij voorkeur nog even te drogen tussen een schone theedoek of in een slacentrifuge.

  2. Snijd intussen de appel in even dunne reepjes als de knolselderij. Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt, de sjalot en het citroensap. Voeg de appel en de knolselderijreepjes toe en meng het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Rooster de walnoten met de olie in een pan goudbruin. Hak de noten grof en meng er de peterselie en wat gerookt zeezout doorheen. Serveer de selleriesalade met toast of geroosterd brood en strooi er het walnotenmengsel overheen.

Per portie: 243 kcal | 15 g koolhydraten | 6 g eiwit | 16 g vet

foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)