Selleriesalade op toast
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd hem met een mes of mandoline in dunne reepjes. Blancheer de knolselderijreepjes kort (ca. 1 minuut) in een ruime hoeveelheid kokend water met zout. Giet af en spoel direct af met koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet. Laat de knolselderij bij voorkeur nog even te drogen tussen een schone theedoek of in een slacentrifuge.
Snijd intussen de appel in even dunne reepjes als de knolselderij. Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt, de sjalot en het citroensap. Voeg de appel en de knolselderijreepjes toe en meng het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de walnoten met de olie in een pan goudbruin. Hak de noten grof en meng er de peterselie en wat gerookt zeezout doorheen. Serveer de selleriesalade met toast of geroosterd brood en strooi er het walnotenmengsel overheen.