Semifreddo met hazelnoot en chocolade
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin. Laat afkoelen. Hak de twee soorten chocolade en de hazelnoten grof en meng ze door elkaar. Klop de slagroom lobbig, spatel de likeur erdoor en zet hem in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie schuimig. Maak de gardes van de handmixer goed schoon en vetvrij. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Strooi 1⁄3 van het chocolademengsel in een met vershoudfolie beklede puddingvorm. Schenk de helft van het roommengsel in de vorm. Strooi nog 1⁄3 van het chocolademengsel erover en giet het overige roommengsel erop. Sluit af met het overige chocolademengsel. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de diepvries.
Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort hem uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Snijd punten van de semifreddo en serveer.