Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
semlor fika

Semlor (Zweeds koffiebroodje)

  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe 180 g bloem en de gist in een kom. Smelt de boter en voeg 125 ml melk, de suiker, het zout en de kardemom toe. Warm het geheel op. Voeg het botermengsel in porties toe aan de bloem en kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen.

  2. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad goed door. Verdeel het in 8-10 bolletjes en leg ze op voldoende afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een vochtige theedoek en laat ca. 1 uur rijzen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Kluts het ei en bestrijk de bovenkant van de deegbolletjes ermee. Bak de broodjes in 7-10 minuten gaar en bruin. Laat ze afkoelen.

  4. Snijd de bovenkant van de broodjes af en hol de broodjes uit. Roer het kruim uit de broodjes met de amandelpasta en een scheutje melk tot een gladde pasta. Klop de slagroom met 1 el poedersuiker stijf. Vul de holtes van de broodjes met het amandelmengsel. Vul de spuitzak met de slagroom en spuit op ieder broodje een flinke toef. Zet de bovenkant van de broodjes erop en bestuif met de overige poedersuiker.

Foto's en foodstyling: Willem van Santen Receptuur: Willemijn van der Kamp Styling: Femke van Waveren Servies etc.: Villeroy & Boch, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)