Merijn Tol: "Dit fantastische Jemenitische knapperige broodgerecht meets salade, genaamd shafoot, maakte ik eerder voor het jaarlijkse Transvaal Bacchanaal in Amsterdam en verscheen ook in mijn column in Het Parool. Het zit dicht bij het origineel, behalve dat ik niet alle rauwkost door de yoghurt pureer en ik gebruik pita geen lahoh-brood (een sponsachtige pannenkoek die lijkt op de Marokkaanse duizendgaten-pannenkoekjes maar dan groter en dikker)."
Merijn Tol: "Dit fantastische Jemenitische knapperige broodgerecht meets salade, genaamd shafoot, maakte ik eerder voor het jaarlijkse Transvaal Bacchanaal in Amsterdam en verscheen ook in mijn column in Het Parool. Het zit dicht bij het origineel, behalve dat ik niet alle rauwkost door de yoghurt pureer en ik gebruik pita geen lahoh-brood (een sponsachtige pannenkoek die lijkt op de Marokkaanse duizendgaten-pannenkoekjes maar dan groter en dikker)."
Bereiding
Snijd de pita’s in driehoeken en rooster ze onder de grill goudbruin.
Meng de kefir, het komijn- en korianderzaad, de verse koriander, blaadjes van de munt, groene peper en wat zout en pureer fijn met de staafmixer. Klop of roer daarna de yoghurt er voorzichtig door (mix dat dus niet mee, anders wordt het mengsel te dun).
Verdeel de pita over een schaal, sprenkel de groene yoghurt erover en verdeel de komkommer erover.
Snijd het kapje van de tomaat en knijp de tomatenzaadjes boven de pita’s uit. Hak de rest van de tomaat fijn en verdeel er ook overheen.
Bestrooi met de granaatappelpitjes. Besprenkel met olijfolie. Eet met lepels uit één kom! En vergeet Jemen niet.
Wat vind jij van dit recept?
Uit het boek
Café Mazahar
€ 34,99
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!