Bereiding

  1. Haal de Simmentaler entrecote vast uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Verhit voor de jus de boter in een pan en fruit er de ui ca. 4 minuten in. Voeg de tijm en de bloem toe en fruit nog ca. 1 minuut. Voeg al roerend geleidelijk de fond toe. Breng aan de kook en laat kort inkoken. Roer de uiencompote erdoorheen en breng de saus indien nodig op smaak met zout en peper.
  2. Schil voor de gesmoorde pastinaak de pastinaken en snijd ze in gelijke, langwerpige stukken. Was de cavolo nero, halveer de bladeren en verwijder de dikke nerven. Smelt de boter in een zware pan met deksel. Leg de pastinaken in de boter en bestrooi met zout en peper. Leg het deksel op de pan en smoor de pastinaken op laag vuur 8-10 minuten. Voeg de kool en de rozemarijn toe en zet het deksel terug op de pan. Smoor het geheel nog 5-7 minuten, tot zowel de kool als de pastinaken mooi zacht zijn. Laat staan op heel zacht vuur.
  3. Laat een zware bakpan zeer heet worden. Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Verhit de olie in de pan en bak er de entrecotes ca. 2 minuten per zijde op hoog vuur in. Zet het vuur lager en voeg de boter toe. Bak de entrecotes nog 2 minuten verder. Neem uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 4 minuten rusten.
  4. Verdeel de kool en pastinaak over borden. Bestrooi de entrecotes met ruim grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg op ieder bord een entrecote. Maak af met de uienjus en serveer direct. Lekker met verse aardappelpuree.

* Je kunt natuurlijk ook zelf dit recept voor runderfond maken!

Per portie: ca. 619 kcal
50 g eiwit | 31 g vet |
28 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Rob Kerkvliet
Styling: Femke van Waveren Servies: Bowls and Dishes

Zet jij met jouw kerstdiner deze Simmentaler entrecote op tafel? Lindenhoff stelde speciaal voor foodieslezers een Simmentaler entrecote ingrediëntenpakket samen! Met één druk op de knop heb je alle ingrediënten bij elkaar en laat je ze lekker gemakkelijk thuisbezorgen.