Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Sinaasappel-cakerol

Sinaasappel-cakerol

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de vulling

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakplaat van 33×23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. 2. Klop de eieren en 100 g suiker in minstens 5 minuten met een handmixer luchtig en romig. Spatel er voorzichtig het bakmeel en de citroenschil doorheen. Strijk het beslag uit in de bakvorm. Bak het geheel 10-12 minuten in de oven tot het beslag gaar is. De cake moet terugveren als je er voorzichtig op drukt.

  3. 3. Leg een groot vel bakpapier op een werkblad en strooi er 1 el suiker overheen. Stort de biscuit erop en verwijder het meegebakken bakpapier. Rol de biscuit met behulp van het bakpapier strak op. Laat helemaal afkoelen.

  4. 4. Klop voor de vulling de slagroom met de suiker, het vanille-extract en de sinaasappelschil stijf.

  5. 5 Rol de afgekoelde biscuitrol weer af en bestrijk hem met de marmelade. Verdeel de roomvulling eroverheen. Rol het geheel weer voorzichtig op en leg de rol op een serveerschaal. Snijd in plakken. Geef er eventueel nog slagroom bij.

Per portie: 250 kcal | 28 g koolhydraten | 4 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Chetna Makan & Miranda Gore Browne Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amber de Florio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)