Bereiding

Staan de tuinstoelen alweer in de achtertuin en liggen de ijsklontjes klaar in de vriezer? Dan wordt het nu tijd om je eigen zomerse citroen-limoensiroop te maken! Naar Parijs’ recept van A la Mère de Famille uit de reportage in onze juni-uitgave. Geen geduld om een hele nacht te wachten? Na een uurtje of twee is hij stiekem ook al heel lekker.
VOOR 1 FLES VAN 75 CL
BEREIDINGSTIJD 15 MINUTEN
KOOKTIJD 3 MINUTEN
RUSTTIJD 1 NACHT
DE FLES STERILISEREN?
Dompel de fles 2 minuten in kokend water om hem te steriliseren.
DE SIROOP
Rasp de schil van de citroenen over de suiker en pers ze vervolgens uit. Pers ook de limoenen uit. Breng in een pan met dikke bodem het citroen- en limoensap, het water en de suiker met rasp aan de kook. Laat een nacht rusten.
BOTTELEN
Giet de siroop door een fijne zeef. Laat vervolgens nog 3 minuten koken en giet dan over in de fles. Serveer 5 delen water op 1 deel siroop. De siroop is koel bewaard een maand houdbaar.
Heb je geen fijne zeef tot je beschikking, leg dan een of twee vellen keuken- papier in een vergiet.