Sjalottencurry met zwarte bonen en citroengras
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de sjalotten en halveer ze in de lengte, maar zorg dat ze niet uit elkaar vallen. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem op
middelhoog vuur en leg er de sjalotten met het snijvlak naar beneden in. Kneus de stengels citroengras en leg ze tussen de sjalotten. Bak de sjalotten ca. 4 minuten op matig vuur. Bestrooi met zout, peper en het currypoeder.Voeg de knoflook en de bonen toe maar roer het geheel niet door. Fruit nog 2 minuten. Blus af met de tomatenpassata en verdeel de spitskool eroverheen. Leg het deksel op de pan en zet het vuur laag. Stoof het geheel nog ca. 15 minuten tot alles goed heet is en de kool is geslonken. Breng eventueel nog op smaak met wat zout.
Bak intussen de naan af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de naan, een schep yoghurt en wat verse
korianderblaadjes.