Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Sjalottencurry met zwarte bonen en citroengras

Sjalottencurry met zwarte bonen en citroengras

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor erbij

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en halveer ze in de lengte, maar zorg dat ze niet uit elkaar vallen. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem op
    middelhoog vuur en leg er de sjalotten met het snijvlak naar beneden in. Kneus de stengels citroengras en leg ze tussen de sjalotten. Bak de sjalotten ca. 4 minuten op matig vuur. Bestrooi met zout, peper en het currypoeder.

  2. Voeg de knoflook en de bonen toe maar roer het geheel niet door. Fruit nog 2 minuten. Blus af met de tomatenpassata en verdeel de spitskool eroverheen. Leg het deksel op de pan en zet het vuur laag. Stoof het geheel nog ca. 15 minuten tot alles goed heet is en de kool is geslonken. Breng eventueel nog op smaak met wat zout.

  3. Bak intussen de naan af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de naan, een schep yoghurt en wat verse
    korianderblaadjes.

Per portie: 582 kcal | 70 g koolhydraten | 21 g eiwit | 23 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)