Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
sjalottencurry

Sjalottencurry

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de currypasta

Voor de saus

De Indiase keuken zoals we hem kennen – bomvol geurige kruiden en specerijen - maar met net iets minder calorieën. Geniet van deze Indiase klassieker in een licht jasje.

Bereiding

  1. Roer de tamarindepasta door 600 ml heet water. Verhit voor de currypasta een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster er de specerijen ca. 30 seconden in tot de aroma’s vrijkomen. Laat de specerijen afkoelen op een bord. Verhit de olie in dezelfde pan op laag vuur en bak er de geraspte kokos goudbruin in. Vermaal de kokos en de specerijen in een vijzel en voeg een scheutje water toe zodat er een gladde pasta ontstaat.

  2. Verhit voor de saus de olie in een grote (braad)pan op hoog vuur. Bak er het mosterdzaad ca. 30 seconden in tot het begint te poffen. Zet het vuur lager en voeg het komijn- en fenegriekzaad, de gedroogde pepers en de kerrieblaadjes toe. Bak al roerend ca. 30 seconden tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de sjalotten toe en bak ca. 20 minuten verder tot ze glazig zijn, roer regelmatig door. Roer de knoflook en de specerijen erdoorheen en bak al roerend 2 minuten verder. Voeg de currypasta toe en bak 3 minuten verder. Schenk het tamarindewater erbij en breng aan de kook. Kook ca. 5 minuten tot de saus iets ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de koriander.

Per portie: 372 kcal | 11 g koolhydraten | 7 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Dan Toombs (The Curry Guy Light) Foto’s: Kris Kirham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)