Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Slagroomtaart

Slagroomtaart

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakvorm (20 cm Ø)
  • bakpapier
  • spuitzak (met stervormige spuitmond)
Wat je bij de bakker kunt halen, kun jij ook zelf maken. Slagroomtaart maken is namelijk veel minder moeilijk dan het lijkt. De juiste tools zijn hier cruciaal; een elektrische mixer en een taartsnijder zijn in dit geval je beste vrienden.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 195°C / hetelucht: 175°C). Bekleed een ronde bakvorm (20 cm Ø) met bakpapier en vet de randen goed in met boter.

  2. Doe de eieren samen met de suiker in de kom van een staande mixer en klop ca. 10 minuten op hoge snelheid. Doe je dit met een handmixer, dan kan het wat langer duren. Het mengsel hoort luchtig en in volume verdriedubbeld te zijn. Maak de kom los van de mixer en plaats er een fijne zeef op. Zeef de bloem samen met het zout in de kom. Voeg het vanille-extract toe en gebruik een siliconen spatel om het mengsel voorzichtig door elkaar te ‘vouwen’. Oefen niet te veel druk uit, dit gaat ten koste van de luchtigheid van het biscuit.

  3. Stort het beslag in de bakvorm en bak 25-30 minuten in de oven. Test met een satéprikker of het biscuit gaar is; de prikker hoort schoon uit het midden van het biscuit te komen. Het biscuit mag nog een klein beetje wiebelig zijn; tijdens het afkoelen wordt hij nog wat steviger. Laat het biscuit ca. 10 minuten in de vorm afkoelen op een rooster. Neem uit de vorm en laat volledig afkoelen.

  4. Gebruik een taartsnijder om het afgekoelde biscuit horizontaal in twee gelijke lagen te snijden. Klop de slagroom samen met de poedersuiker en de slagroomversteviger op tot stevige pieken.

  5. Bedek de onderste laag biscuit met een dun laagje frambozenjam en vervolgens met een dikkere laag slagroom. Leg de tweede laag biscuit erop en herhaal het proces. Bestrijk ook de zijkant met een laagje slagroom. Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en maak mooie toefjes ter decoratie van de taart.

  6. Decoreer de bovenkant met het verse fruit. Het staat mooi om sommige aardbeien te halveren en de kleinere heel te laten. Versier de buitenkanten met het geroosterde amandelschaafsel. Maak af met een beetje extra poedersuiker.

Per portie: 569 kcal | 61 g koolhydraten | 7 g eiwit | 32 g vet

Fotografie en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)