
Slaspiesjes met manchego en sherryazijndressing
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Wil je bij de barbecue een vegetarische optie bieden? Maak deze heerlijke spiesjes met frisse sla, hartige manchego en fruitige sherryazijndressing.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Roer voor de dressing de sjalot, de sherryazijn, de mosterd en de honing in een kom door elkaar. Voeg al kloppend geleidelijk de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en roer als laatste de kaas en de bieslook erdoorheen.
Halveer de kropjes sla en rijg telkens 3 helften aan een (of twee) spies(en). Bedruip het snijvlak van de sla met olijfolie. Bereid de Big Green Egg met het rvs-rooster en verhit tot 200°C.
Grill de sla met het snijvlak naar beneden op het rooster. Neem van het rooster en leg op een bord. Schep direct de dressing eroverheen. Lekker met knapperige croutons.










