Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
slastamppot met karnemelk en spek

Slastamppot met karnemelk en spek

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Gebruik jij karnemelk of melk in je stamppot recepten? Karnemelk geeft een heerlijk frisse en ook wat diepere smaak. Extra lekker in een frisse stamppot zoals deze variant met sla. Voor de variatie gebruik je zowel frisée sla als rucola.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Gebruik jij karnemelk of melk in je stamppot recepten? Karnemelk geeft een heerlijk frisse en ook wat diepere smaak. Extra lekker in een frisse stamppot zoals deze variant met sla. Voor de variatie gebruik je zowel frisée sla als rucola.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout. Verwijder de buitenste groene bladeren van de friséesla. Pluk de friséesla grof. Was de friséesla en de rucola en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd het spek in grove blokjes. Smelt de boter in een pan en laat hem lichtbruin worden. Schenk de boter uit de pan en houd hem apart. Bak in dezelfde pan het spek knapperig.

  3. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Stamp de aardappels fijn en meng er de karnemelk, de gebruineerde boter, de friséesla en de rucola doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot direct en strooi er het spek overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)