Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
slastamppot met karnemelk en spek

Slastamppot met karnemelk en spek

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout. Verwijder de buitenste groene bladeren van de friséesla. Pluk de friséesla grof. Was de friséesla en de rucola en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd het spek in grove blokjes. Smelt de boter in een pan en laat hem lichtbruin worden. Schenk de boter uit de pan en houd hem apart. Bak in dezelfde pan het spek knapperig.

  3. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Stamp de aardappels fijn en meng er de karnemelk, de gebruineerde boter, de friséesla en de rucola doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot direct en strooi er het spek overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)