Bereiding

  1. Rooster de geschaafde amandelen zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
  2. Knip de haargraten van de vis. Kruid met peper en zout. Haal de vis door de bloem. Verwijder alle
    overtollige bloem zorgvuldig. Smelt de boter in de pan waarin je de amandelen roosterde. Bak de
    sliptongen aan beide kanten goudbruin in de boter.
  3. Hak de helft van het lamsoor grof. Meng de aardappelpuree met de gehakte lamsoor en de zeekraal.
  4. Haal de sliptongen uit de pan. Doe het citroensap bij het braadvocht. Kruid met een flinke snuif zout en versgemalen peper. Roer de helft van de amandelen door de saus.
  5. Leg de sliptongen op borden en schep er wat van het braadvocht met amanadelen over. Werk af met de rest van de geroosterde amandelen en de citroenzeste.
  6. Geef er de aardappelpuree bij, afgewerkt met de rest van het lamsoor, fleur de sel en nog wat
    braadvocht van de vis.
Een kookboek

Uit het boek:

Een kookboek
€45,00