
Smashburgers met kaas en bacon
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de airfryer tot 200°C (elektrische oven: 230°C / heteluchtoven: 210°C). Bak het ontbijtspek in 8-9 minuten (oven: 10-12 minuten) krokant erin; draai halverwege de baktijd om. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi het gehakt met zout en peper en maak er 4 even grote ballen van; probeer het vlees niet te veel te kneden.
Leg een bal gehakt op een stuk bakpapier en druk hem met een platte vleeshamer of een grote spatel tot een burger van ca. 1 cm dik – ze moeten breder zijn dan de broodjes waarop je ze gaat serveren, want ze zullen tijdens het bakken nog wat krimpen. Herhaal met de rest van de gehaktballen.
Bak de burgers in 8-10 minuten goudbruin en gaar in de airfryer (oven: 10-13 minuten); draai halverwege de baktijd om. Leg een plakje kaas gevolgd door 2 plakjes bacon op de burgers en bak nog ca. 1 minuut, tot de kaas is gesmolten.
Snijd de broodjes open en leg de sla en de tomaat op de onderste helften. Leg de smashburgers erop en verdeel de plakjes augurk, gebakken uitjes en saus erover.