Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Twee smashburgers met kaas, bacon, sla en tomaat

Smashburgers met kaas en bacon

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Maak in een handomdraai heerlijke smashburgers met gesmolten kaas en knapperige bacon uit de airfryer. Snel, simpel en vol van smaak – perfect voor elke burgerliefhebber!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Om te serveren

Maak in een handomdraai heerlijke smashburgers met gesmolten kaas en knapperige bacon uit de airfryer. Snel, simpel en vol van smaak – perfect voor elke burgerliefhebber!

Bereiding

  1. Verhit de airfryer tot 200°C (elektrische oven: 230°C / heteluchtoven: 210°C). Bak het ontbijtspek in 8-9 minuten (oven: 10-12 minuten) krokant erin; draai halverwege de baktijd om. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Bestrooi het gehakt met zout en peper en maak er 4 even grote ballen van; probeer het vlees niet te veel te kneden.

  3. Leg een bal gehakt op een stuk bakpapier en druk hem met een platte vleeshamer of een grote spatel tot een burger van ca. 1 cm dik – ze moeten breder zijn dan de broodjes waarop je ze gaat serveren, want ze zullen tijdens het bakken nog wat krimpen. Herhaal met de rest van de gehaktballen.

  4. Bak de burgers in 8-10 minuten goudbruin en gaar in de airfryer (oven: 10-13 minuten); draai halverwege de baktijd om. Leg een plakje kaas gevolgd door 2 plakjes bacon op de burgers en bak nog ca. 1 minuut, tot de kaas is gesmolten.

  5. Snijd de broodjes open en leg de sla en de tomaat op de onderste helften. Leg de smashburgers erop en verdeel de plakjes augurk, gebakken uitjes en saus erover.

Per portie: 718 kcal | 44 g koolhydraten | 44 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Gareth Morgans Styling: Lauren Miller Foodstyling: Troy Willis

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!