Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Smashed falafel met ingelegde rode ui

Smashed falafel met ingelegde rode ui

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Met deze smashed falafel uit de Levant zet je binnen no time een heerlijk én voedzaam gerecht op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Met deze smashed falafel uit de Levant zet je binnen no time een heerlijk én voedzaam gerecht op tafel.

Bereiding

  1. Meng de ui met een flinke snuf zout, de suiker en de azijn. Houd apart terwijl je de rest van het gerecht maakt en roer af en toe door.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schep de kikkererwten om met de olijfolie, de komijn en het paprikapoeder. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 5 minuten. Verdeel de falafel over de bakplaat en bak nog ca. 10 minuten in de oven, of tot de falafel gloeiend heet is.

  3. Meng de hummus met het citroensap en de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Meng de harissa met de honing en het water.

  4. Lepel de hummus over een serveerschaal en verdeel de paprika en de geroosterde kikkererwten erover. Breek de falafels een beetje open en verdeel over de schaal. Besprenkel met de harissahoning en bestrooi met de ingelegde rode ui, de radijs en de dille. Serveer met het warme platbrood.

Per portie: 676 kcal | 47 g koolhydraten | 19 g eiwit | 43 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lucy O‘Reilly

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!