
Smashed scampiburger
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Jelle: "2024 was het jaar van de smashed burger. Bekende ketens begonnen ze ook aan te bieden en nieuwe ketens werden uit de grond gestampt. Omdat ik dit jaar nooit en nergens een visalternatief heb gezien, ben ik zelf aan de slag gegaan. Met succes, deze smashed scampiburger bespaart je daarenboven ook nog eens vuile handen en knoeiwerk van het vormen en boetseren van de burger zelf. Hieronder lees je waarom en hoe!"
Lees verder onder de advertentie
Jelle: "2024 was het jaar van de smashed burger. Bekende ketens begonnen ze ook aan te bieden en nieuwe ketens werden uit de grond gestampt. Omdat ik dit jaar nooit en nergens een visalternatief heb gezien, ben ik zelf aan de slag gegaan. Met succes, deze smashed scampiburger bespaart je daarenboven ook nog eens vuile handen en knoeiwerk van het vormen en boetseren van de burger zelf. Hieronder lees je waarom en hoe!"
Bereiding
Hak de scampi in een foodprocessor samen met peper, zout, een theelepel zoetzure chilisaus en de look grof. Voeg een theelepel van de chilisaus toe.
Snijd de broodjes open en smeer beide kanten in met het scampimengsel, niet te veel niet te weinig.
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Leg de broodjes met de scampikant erin en druk even goed aan. Bak ongeveer 3 minuten tot de scampikant gaar en mooi gebakken is.
Meng de mayonaise met de rest van de chilisaus.
Neem een boven- en onderkant van een broodje, beleg met de saus, tomaat, ui en rucola.
Uit het boek
Snelle Jelle
€ 29,99