
Maak je eigen smoked habanero sauce met pepers van Hollandse bodem
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Zelf je eigen smoked habanero sauce maken met pepers van Hollandse bodem? Dat doe je in een handomdraai. Met deze pittige saus breng je je barbecue naar een heel ander niveau! In Foodies juni 2021 neemt columnist Laura de Grave je mee naar Westland Peppers in Zuid Holland voor een pittig dagje pepers oogsten en saus maken. Met Foodies deelt Westland Peppers hun geheim recept.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schenk kokend water over de chipotle pepers of rook de jalapeño pepers in een rookoven of leg ze op de BBQ en doe de klep dicht. Laat de pepers afkoelen, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan. Bak de ui en knoflook ca. 3 min. op laag tot middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee.
Verwijder de steeltjes van de habanero pepers. Snijd de habanero pepers in vieren zonder de zaadlijsten aan te raken.
Voeg 200 ml water, de chipotle of gerookte jalapeño pepers, de habanero’s, de basterdsuiker, honing en het limoensap toe. Laat 5 minuten koken.
Voeg 1 mespunt zout toe. Doe alles in een blender en mix tot een gladde saus.
Schenk de warme saus in de gesteriliseerde flesjes. Doe de deksel erop, schudden en – klaar!










