Bereiding

  1. Verwarm voor de pulled mushrooms de oven voor op 200 graden hetelucht. Verdeel de oesterzwammen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven. Dep de oesterzwammen af met een keukenpapiertje. Trek de oesterzwammen met twee vorken uit elkaar.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui en de knoflook kort aan. Laat ca. 10 minuten sudderen op laag vuur. Voeg de kruiden toe en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de mosterd, de sojasaus en de appelzijn toe en laat nog ca. 5 minuten sudderen.
  3. Voeg de pulled mushrooms toe aan de pan. Verhit ca. 5 minuten mee.
  4. Schep het geheel uit de pan op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven op 180 graden. Maak intussen de BBQ saus en de salsa.
  5. Snipper voor de BBQ saus de ui en fruit deze kort aan in wat olijfolie in een steelpan. Voeg de overige ingrediënten voor de BBQ saus toe. Voeg de ketchup toe en laat ca. 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Zet het vuur uit en laat de BBQ-saus afkoelen. Giet eventeel in een schone fles om te bewaren in de koelkast.
  6. Snijd voor de salsa de rode ui, de avocado, de komkommer en de tomaatjes in kleine stukjes. Meng door elkaar. Meng in een klein kommetje de olijfolie met de kruiden en het limoensap. Roer goed door en meng dit met de groenten. Hak de koriander fijn en meng door de salsa.
  7. Verdeel de popped chips over 2 schaaltjes. Verdeel de pulled mushrooms eroverheen. Schep de salsa en de BBQ-saus eroverheen en serveer.