Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Smokey mangogarnalen met koriander salsa

Smokey mangogarnalen met koriandersalsa

In samenwerking met Big Green Egg.
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een barbecue, een biertje en je beste vrienden. Vier het mooie weer met smokey mangogarnalen en rabarber clafoutis van de originele kamado: de Big Green Egg.

Bereiding

  1. Bereid de Big Green Egg voor om te roken. Steek de kolen aan en laat de temperatuur oplopen tot ca. 140°C. Snijd het vruchtvlees van de mango’s vlak langs de pit af en snijd het kruislings in. Wrijf de mango’s in met 1 el olie. Strooi wat snippers rookhout op de kolen, plaats de convEGGtor met daarop het rooster. Leg de mango’s op het rooster en rook ze ca. 45 minuten. Houd de temperatuur van de Big Green Egg rond de 125°C.

  2. Maak ondertussen de garnalen schoon. Pel ze en verwijder de kop. Snijd de garnalen op de rugzijde in met een klein mesje en verwijder het darmkanaal. Wrijf de garnalen in met een beetje olie en bestrooi ze met het paprikapoeder.

  3. Hak voor de salsa de koriander fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de jalapeño’s en hak het vruchtvlees fijn. Meng de koriander en de jalapeño met 100 ml olie. Was de komkommers en snijd ze in dunne langwerpige plakjes.

  4. Neem de mango’s uit de Big Green Egg en houd ze apart. Verwijder het rooster en de convEGGtor. Plaats het rooster terug en laat de temperatuur oplopen tot ca. 200°C.

  5. Gril de garnalen ca. 3 minuten per zijde. Laat het vruchtvlees van de mango’s ook nog kort blakeren op het rooster. Neem de garnalen en de mango van het rooster. Gril het platbrood zeer kort. Snijd het vruchtvlees van de mango’s uit de schil. Roer het limoensap door de koriander-jalapeño-olie.

  6. Serveer het brood met de garnalen, de smokey mango, de komkommer en schep er de salsa overheen. Breng op smaak met zout en peper.

Receptuur: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Locatie: la-tertulia.nu

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)