Bereiding

  1. Bereid de Big Green Egg voor om te roken. Steek de kolen aan en strooi wat snippers rookhout op de kolen. Plaats de convEGGtor met daarop het rvs-grillrooster. Doe in elk ovenschaaltje 1 tl boter en 1 el slagroom. Zet de schaaltjes op het rooster en laat ca. 10 minuten roken, zodat de boter en de room een lekker rookaroma krijgen. Houd de temperatuur rond de 120⁰C.
  2. Breek in elk ovenschaaltje een ei zodat het zich een beetje mengt met de room en de boter. Bestrooi met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Sluit de Big Green Egg weer en gaar het ei in ca. 10 minuten. Let op dat de dooier lekker zacht blijft, haal de eieren er anders eerder uit.
  3. Verwijder met de handschoen de convEGGtor en plaats het grillrooster terug. Bedruip de asperges met wat olijfolie en grill ze kort op het rvs-grillrooster. Rooster ook het brood kort goudbruin en krokant op het rooster. Snijd het brood in dunne reepjes. Serveer de eitjes met de gegrilde asperges en de broodsoldaatjes. Strooi er wat verse bieslook overheen.

Per portie: ca. 246 kcal
11 g eiwit | 16 g vet | 13 g koolhydraten