Bereiding

  1. Bereid de barbecue voor voor directe hitte op een temperatuur van ca. 175°C. Meng alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kommetje. Dek het kommetje af met vershoudfolie en zet in de koelkast om de smaken te laten trekken.
  2. Meng alle ingrediënten voor de burger in een keukenmachine tot een grove, stevige massa. Er mag nog wat structuur in zitten. Vorm er met je handen vier mooie burgers van. Bestuif eventueel met wat extra bloem als het mengsel te plakkerig is. Laat de burgers ca. 15 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne frietjes. Bestrooi de frietjes met het paprika en knoflookpoeder en bedruip met de olijfolie. Meng alles goed door elkaar en verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frietjes ca. 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Bestrooi voor het serveren met wat zout.
  4. Bak de burgers op indirect vuur in 4-5 minuten aan beide zijden gaar en goudbruin. Halveer de broodjes en leg ze met de snijkant naar beneden op de barbecue. Gril ca. 1 minuut. Besmeer de broodjes met wat mayonaise en beleg met sla, de burger, tomaat en een flinke lepel mangosalsa.

Per portie: ca. 494 kcal
14 g eiwit | 20 g vet | 57 g koolhydraten

Green Bullet IPA

Met een IPA van Two Chefs Brewing

Green Bullet IPA
€2,39

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Foodstyling: Jacqueline Sluijter