Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Smokey vegaburger

Smokey vegaburger

In samenwerking met Beerwulf
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Biersommelier Nathan Hak geeft spot-on bieradvies bij deze smokey vegaburger. Nathan: "Hamburgers en IPA’s combineren vaak goed. Kies voor deze vega-burger een aromatische IPA met een mooie balans in bitter en zoet: Two Chefs Brewing Green Bullet. De fruitige aroma’s passen bij het fruitige van de salsa en versterken de kruidige tonen in de burger. De bitters uit het bier en de pittige smaken uit de burger versterken elkaar, dat maakt het geheel spannender. Vind je de IPA iets te bitter? Gebruik dan een klein beetje meer zout in het gerecht."

Bereiding

  1. Bereid de barbecue voor voor directe hitte op een temperatuur van ca. 175°C. Meng alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kommetje. Dek het kommetje af met vershoudfolie en zet in de koelkast om de smaken te laten trekken.

  2. Meng alle ingrediënten voor de burger in een keukenmachine tot een grove, stevige massa. Er mag nog wat structuur in zitten. Vorm er met je handen vier mooie burgers van. Bestuif eventueel met wat extra bloem als het mengsel te plakkerig is. Laat de burgers ca. 15 minuten opstijven in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne frietjes. Bestrooi de frietjes met het paprika en knoflookpoeder en bedruip met de olijfolie. Meng alles goed door elkaar en verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frietjes ca. 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Bestrooi voor het serveren met wat zout.

  4. Bak de burgers op indirect vuur in 4-5 minuten aan beide zijden gaar en goudbruin. Halveer de broodjes en leg ze met de snijkant naar beneden op de barbecue. Gril ca. 1 minuut. Besmeer de broodjes met wat mayonaise en beleg met sla, de burger, tomaat en een flinke lepel mangosalsa.

Per portie: 494 kcal | 57 g koolhydraten | 14 g eiwit | 20 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Foodstyling: Jacqueline Sluijter

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Green Bullet IPA

€ 2,39
Cover voor Green Bullet IPA