Smoky taco’s met courgette
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de ui in een kleine kom met de azijn en een snufje zout. Zet apart. Meng het paprikapoeder met het komijnpoeder, de chipotle, 2 el olie en een flinke snuf zout en peper in een grote kom. Voeg de courgetteplakken toe en meng ze erdoorheen zodat ze rondom bedekt zij n met een laagje olie. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak er de courgette, in porties, in 2-3 minuten per kant goudbruin in. Schep de courgette op een met keukenpapier bedekt bord, dek af en houd apart.
Verhit ½ el olie in de koekenpan (maak de pan niet schoon) en fruit er de knoflook 30 seconden in. Voeg de zwarte bonen en een scheut water toe en verhit enkele minuten tot de bonen goed warm zij n en het water verdampt is. Dek af en houd apart.
Houd wat blaadjes apart voor de garnering en hak de overige koriander fijn. Meng de fijngehakte koriander in een kom met de yoghurt, het sap en de geraspte schil van 1 limoen en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snij d het vruchtvlees in plakken. Laat de ui uitlekken. Snij d de tweede limoen in partjes. Zet alles op tafel. Vul de tortilla’s met de bonen, de sla, de avocado en de courgette. Garneer met de korianderyoghurt, de ingelegde ui en de korianderblaadjes. Serveer met de limoenpartjes.