Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Smoky taco’s met courgette

Smoky taco’s met courgette

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de ui in een kleine kom met de azijn en een snufje zout. Zet apart. Meng het paprikapoeder met het komijnpoeder, de chipotle, 2 el olie en een flinke snuf zout en peper in een grote kom. Voeg de courgetteplakken toe en meng ze erdoorheen zodat ze rondom bedekt zij n met een laagje olie. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak er de courgette, in porties, in 2-3 minuten per kant goudbruin in. Schep de courgette op een met keukenpapier bedekt bord, dek af en houd apart.

  2. Verhit ½ el olie in de koekenpan (maak de pan niet schoon) en fruit er de knoflook 30 seconden in. Voeg de zwarte bonen en een scheut water toe en verhit enkele minuten tot de bonen goed warm zij n en het water verdampt is. Dek af en houd apart.

  3. Houd wat blaadjes apart voor de garnering en hak de overige koriander fijn. Meng de fijngehakte koriander in een kom met de yoghurt, het sap en de geraspte schil van 1 limoen en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snij d het vruchtvlees in plakken. Laat de ui uitlekken. Snij d de tweede limoen in partjes. Zet alles op tafel. Vul de tortilla’s met de bonen, de sla, de avocado en de courgette. Garneer met de korianderyoghurt, de ingelegde ui en de korianderblaadjes. Serveer met de limoenpartjes.

Per portie: 460 kcal | 48 g koolhydraten | 18 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: James Lee Styling: Faye Wears Foodstyling: Tamara Vos

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)