Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Snacktrio van de Big Green Egg: gerookte kippenvleugels, kebabspiesjes en pizzabroodjes

Snacktrio van de Big Green Egg: gerookte kippenvleugels, kebabspiesjes en pizzabroodjes

In samenwerking met Big Green Egg
  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de kippenvleugels

Voor de gerookte kebabspiesjes

Voor de pizzabroodjes

Met deze handige accessoire van Big Green Egg creëer je extra kookoppervlakte en kun je verschillende producten tegelijkertijd garen op verschillende temperaturen. Geniet van dit heerlijke snacktrio!

Bereiding

  1. Dep voor de gerookte kippenvleugels de kippenvleugels droog met keukenpapier en bestrooi ze rondom met de rub. Laat afgedekt ca. 1 uur intrekken. Bereid de Big Green Egg voor door de kolen aan te steken en aan één kant te plaatsen. Plaats de half convEGGtor stone en de Half Cast Iron Grid naast elkaar op het onderste niveau van de convEGGtor basket. Plaats de Half Stainless Steel Grid boven de Half convEGGtor Stone.

  2. Strooi de rookhoutsnippers op de kolen en plaats de convEGGtor Basket in de Big Green Egg. Leg de kippenvleugels op het Half Stainless Steel Grid en sluit de Big Green Egg. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 150°C en rook de kippenvleugels ca. 45 minuten.

  3. Meng intussen voor de kebabspiesjes het gehakt met de knoflook, de gehakte peterselie, de ajvar of harissa en een flinke snuf zout en peper. Vorm kleine ‘worstjes’ van ca. 10 cm van het gehaktmengsel en rijg ze aan korte spiesjes. Roer het citroensap, de citroenschil en ½ bosje gehakte dille door de aioli. Zet apart.

  4. Hol voor de pizzabroodjes de ciabatta’s aan de bovenkant uit. Meng de mozzarella met de zongedroogde tomaat, de tijm en wat zout en peper. Vul de ciabatta’s met dit mengsel.

  5. Meng voor de kippenvleugels de barbecuesaus met het citroensap. Open de Big Green Egg en bestrijk met een kwastje de kippenvleugels met de barbecuesaus. Plaats het 2-Piece Multi Level Rack boven de kippenvleugels en leg de ciabatta’s op het bovenste rek, zodat deze rustig krokant kunnen worden en de kaas smelt. Sluit de Big Green Egg weer en laat het geheel nog 15 minuten rustig garen. Houd de temperatuur rond de 150°C. Controleer af en toe of het brood niet te donker wordt aan de onderkant.

  6. Bestrijk de kebabs met wat olie. Open de EGG en leg de kebabs onderin op het Half Cast Iron Grid. Gril de kebabs in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Rooster ook de plakken Turks brood kort op het Half
    Cast Iron Grid.

  7. Neem de ciabatta’s van het rooster en leg ze op een schaal. Meng de rucola met wat druppels balsamico en olijfolie en verdeel over de pizzabroodjes. Leg de gerookte kippenvleugels op een andere schaal. Vergeet de servetjes niet! Bestrijk de geroosterde plakken Turks brood met de citroen-aioli en leg er de kebabspiesjes op. Maak af met wat extra gehakte dille en wat fijngesneden rode ui. Serveer de  citroenpartjes en de overige citroen-aioli erbij.

Per portie: 690 kcal | 36 g koolhydraten | 39 g eiwit | 43 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)