Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Snacktrio van de Big Green Egg: gerookte kippenvleugels, kebabspiesjes en pizzabroodjes

Zo maak je de lekkerste snacks op de Big Green Egg (incl. toffe winactie)

In samenwerking met Big Green Egg

Advertentie

Misschien wel een van onze favoriete recepten voor op de Big Green Egg: een snacktrio van gerookte kippenvleugels, kebabspiesjes en pizzabroodjes. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Wanneer je er nu de juiste accessoires voor in huis haalt, maak je ook nog eens kans op de reis van je dromen. Lees dus maar snel verder!

Big Green Egg accessoires

Wist je dat je met de accessoires van Big Green Egg eenvoudig extra kookoppervlakte kan creëren en verschillende producten tegelijkertijd kan garen op verschillende temperaturen? Foodies chef Willem gebruikt alle onderstaande accessoires om het heerlijke snacktrio te maken. Met de handige accessoires til jij jouw (buiten)kookkunsten naar een hoger niveau!

5-piece EGGspander kit

Met de 5-piece EGGspander kit breid je het aantal kookniveaus in je Big Green Egg eenvoudig uit van één naar drie. Zo kun je makkelijk op verschillende temperatuurzones tegelijk koken. Ook kan je met de 5-piece EGGspander kit het normale niveau van je grillrooster op hoogte brengen van de rand van je EGG. Zo kun je beter bij de spiesjes, garnalen, steak of noem maar op!

Willem Big Green Egg

Half convEGGtor Stone

Naast een volledige Baking Stone kun je ook kiezen voor een Half convEGGtor Stone. Gebruik hem in combinatie met je 5-piece EGGspander kit om een hitteschild te creëren onder de helft van je grillrooster terwijl je aan de andere kant op hogere temperatuur grilt. Of bak er een mooie calzone-pizza op!

Half Cast Iron Grid

Er gaat niets boven vlees grillen op een gietijzeren rooster. Deze Half Cast Iron Grid is op beide niveaus in je EGGspander te gebruiken. Gebruik hem bijvoorbeeld onderin om een steak te grillen dicht op de kolen, terwijl je aan de andere kant boven de Half convEGGtor Stone een low&slow bereiding doet.

Snacktrio van de Big Green Egg

Met de handige bovenstaande accessoires creëer je extra kookoppervlakte en kun je verschillende producten tegelijkertijd garen op verschillende temperaturen. Ideaal om meerdere snacks klaar te maken. Foodies chef Willem gebruikt alle drie de bovenstaande accessoires om een heerlijke snacktrio mee te maken. Met zijn recept maak je gerookte kippenvleugels, kebabspiesjes en pizzabroodjes op de EGG. Begint het water jou ook al in de mond te lopen? Ga dan gelijk aan de slag!

> naar het recept: snacktrio van de Big Green Egg

Snacktrio van de Big Green Egg: gerookte kippenvleugels, kebabspiesjes en pizzabroodjes

Win een reis naar het Noorderlicht

Wanneer je de handige accessoires nu in huis haalt om het snacktrio te maken, maak je ook nog een kans op de reis van je dromen! Wanneer je in de periode van 3 september t/m 27 november 2022 voor tenminste aan € 250,- Big Green Egg producten aanschaft maak je kans om met Big Green Egg samen op reis te gaan naar Fins Lapland. Het Noorderlicht zien, een sledetocht met husky’s maken, sneeuwscooter rijden, koken in de sneeuw en genieten van heerlijk eten rond het kampvuur, samen met honderd andere happy EGG fans. Dat klinkt als een droom, toch? Ga na het doen van je aankopen naar de website, upload de kassabon van je aankoop en vul je gegevens in. Je kunt meedoen van 3 september t/m 27 november 2022. Op 6 december 2022 worden de winnaars van de reis bekend gemaakt. Ben jij een van de gelukkigen waarvan deze droom uitkomt? Dan mogen jij en je geliefde mee op vierdaags avontuur in Lapland van 19 tot en met 22 januari 2023!

Bon Voyage Big Green Egg

Lees ook: Dit zijn de lekkerste recepten van de Big Green Egg

Wil je iedere week de beste tips en recepten in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!