Dit zijn de lekkerste recepten van de Big Green Egg
Advertentie
Recepten van de Big Green Egg
Staat er een Big Green Egg in jouw tuin te pronken? Hoog tijd om hem aan te steken. Want met deze heerlijke recepten van de Big Green Egg vier je de zomer. Wat dacht je bijvoorbeeld van smokey mangogarnalen, pizza bianca en gerookte rabarberclafoutis?
Om deze recepten goed te laten slagen raden we je aan om gebruik te maken van de handige accessoires van Big Green Egg. Zo is een gietijzeren Cast Iron Skillet ideaal voor nagerechten als de clafoutis en gebruik je de Baking Stone om een pizza bianca met krokante bodem te bakken. Probeer maar! Scoor de accessoires snel zelf, óf maak van deze unieke gelegenheid gebruik en schrijf je in voor ons testpanel. Ben jij de gelukkige die een Big Green Egg accessoire mag testen? Dan mag je zelf jouw favoriet uitkiezen, testen en daarna houden!
Big Green Egg recepten:
Bistecca fiorentina
Een prachtig stuk vlees op Italiaanse wijze bereid, daar loopt het water je toch van in de mond? Met dit spektakelstuk heb je gegarandeerd succes. Het recept voor bistecca alla Fiorentina is al honderden jaren oud en oorspronkelijk een feestmaal voor de rijken van Florence.
Zeebaars met geblakerde citroen en zeekraalboter
Dit gerecht ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook geweldig. Zeker door de combinatie van de vis met de geblakerde citroen en zeekraalboter is dit een gerecht wat je elke zomeravond wel op tafel wil zette
Pizza porcini met truffel en fontina
Zelf een pizza bakken op de Big Green Egg? Geen probleem. Met dit recept lukt het je zeker en vast. Deze pizza smaakt extra lekker uit de Big Green Egg en als alternatief voor stokbrood.
Geroosterde perziken met munt, mozzarella en honing
Perziken worden lekker zoet wanneer je ze roostert. Combineer het geroosterde fruit met de romige mozzarella, frisse munt en zoete honing en je hebt een heerlijk gerecht. Zorg ervoor dat je voldoende maakt, de geroosterde perziken zorgen gegarandeerd voor succes tijdens het etentje!
Rode mul met antiboise van gegrilde tomaat
Antiboise is een soort dressing op basis van tomaat en olijfolie die perfect past bij gegrilde vis. Probeer maar eens. Je zult proeven: de antiboise laat de smaken van de rode mul mooi naar voren komen.
Smokey mangogarnalen met koriandersalsa
Buiten koken met je beste vrienden en een biertje… Vier het mooie weer met smokey mangogarnalen die je zo uit het vuistje oppeuzelt. Dit gerecht gaat tot jouw nieuwe favorieten behoren.
Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade
Niet alleen hoofd- en bijgerechten maak je op een Big Green Egg, ook de lekkerste toetjes bereid je met alle gemak. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke trifle met gegrilde ananas? De witte chocolade maakt het dessert helemaal af!
Zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel, mascarpone en noten
Dat cupcakes echt niet altijd mierzoet zijn, bewijst dit recept. Je maakt deze kleine cakejes namelijk met zoete aardappels. Met een flinke dot karamel en mascarpone erop is het een gebakje om je vingers bij af te likken.
Gegrilde rabarberclafoutis
Clafoutis een klassiek Frans gebak dat je traditionele met kersen maakt. Deze variant met rabarber is minstens net zo lekker en een echte zomerse favoriet. De flinke dot clotted cream is de kers op de taart van dit zoete gerecht van de EGG.
Bistecca fiorentina
Een prachtig stuk vlees op Italiaanse wijze bereid, daar loopt het water je toch van in de mond? Met dit spektakelstuk heb je gegarandeerd succes. Het recept voor bistecca alla Fiorentina is al honderden jaren oud en oorspronkelijk een feestmaal voor de rijken van Florence.
Ingrediënten
Bereiding
Steek de EGG aan, plaats het gietijzeren grillrooster en laat de temperatuur oplopen tot ca. 275°C. Bestrooi het vlees aan beide kanten ruim met zout en gemalen peper. Gril het vlees in ca. 5-6 minuten aan beide zijden tot er een mooi grillpatroon op staat. Neem het vlees uit de EGG en leg apart.
Zet de onderste schuif bijna dicht. Neem voorzichtig met de Grid Lifter het rooster uit de EGG. Strooi eventueel wat rooksnippers op de kooltjes. Plaats nu snel de convEGGtor en het gietijzeren grillrooster terug. Leg het vlees op het rooster en laat bij ca. 125°C rustig ca. 10-20 minuten garen. Controleer de kerntemperatuur vlakbij het bot; deze moet ca. 55°C zijn.
Neem het vlees van het rooster en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten. Bedruppel met de olijfolie, snijd in plakken en serveer direct.
Onze tips
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Vegetarische voorgerechten voor kerst: de lekkerste recepten
Herfstsoep: deze soepen wil je vandaag nog maken
Pompoen uit de oven
Aardappelgratin recept: klassiek en variaties
Gepofte aardappel: 7x heerlijke recepten
Andijvie recepten: 5x anders dan stamppot
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.