Snel citroentaartje
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed er een taartvorm van 22-23 cm Ø mee. Snijd het overtollige deeg weg. Bekleed de binnenkant van het deeg met bakpapier en vul met bakbonen. Bak het deeg ca. 15 minuten in de oven tot het lichtbruin aan de randen is. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog ca. 5 minuten tot het deeg droog en lichtbruin is. Laat afkoelen.
Smelt de chocolade en bestrijk de binnenkant van het deeg ermee. Laat opstijven.
Klop intussen de gecondenseerde melk met de slagroom tot het mengsel dikker wordt. Voeg al kloppend beetje bij beetje de citroenschil en 125 ml citroensap toe tot een licht en luchtig mengsel. Lepel het mengsel in de taart en strijk glad. Zet de taart tot het moment van serveren in de koelkast.
Snijd om de taart te garneren met een scherp mesje de schil inclusief het witte gedeelte van 1 citroen en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met suiker. Leg de plakjes citroen voorzichtig op de taart.