Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Snelle gembercurry met varkensvlees

Snelle gembercurry met varkensvlees

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Schil de gember en rasp of hak hem fijn. Snijd de varkensschnitzels in dunne reepjes. Snijd de rode pepers in dunne ringetjes. Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes.

  2. Verhit de olie in een braadpan en bak er de reepjes varkensvlees op hoog vuur ca. 4 minuten in. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Fruit de ui, de peper, de gember, de koriander en de currypasta ca. 3 minuten. Voeg het vlees en de kokosmelk toe en laat het geheel op laag vuur ca. 15 minuten sudderen.

  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met wat zout. Voeg de courgetteplakjes toe aan de curry en laat nog ca. 2 minuten koken. Breng op smaak met de vissaus en hetĀ  limoensap.

  4. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pluk de korianderblaadjes van de takjes. Serveer de curry met de rijst en garneer met de bosuitjes en de korianderblaadjes

Per portie: 772 kcal | 97 g koolhydraten | 28 g eiwit | 30 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!