Bereiding
Wanneer de koekjes te veel afkoelen kun je ze niet meer oprollen. Zet de koekjes dan kort terug in de oven, zodat ze opnieuw zacht worden.
- Smelt de boter en meng hem met de poedersuiker en een snufle zout. Roer de eiwitten er een voor een doorheen. Zeef de bloem en de maïzena erboven en meng het geheel tot een glad beslag.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Strijk van het beslag dunne cirkels van ca. 15 cm Ø op een siliconen bakmatje of bakpapier. Leg het bakmatje op een bakplaat en bak 5-7 minuten in de oven.
- Neem de bakplaat uit de oven en schep met een spatel een beslagcirkel van de plaat. Rol het koekje direct (voorzichtig, want hij is nog erg heet) kegelvormig op en laat verder afkoelen. Herhaal met de overige koekjes.
Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie