Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Snelle Japanse rijstsalade

Snelle Japanse rijstsalade

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de dressing

Met de stijgende temperaturen krijg je steeds vaker zin in een lekkere salade. Deze rijstsalade heeft een authentieke Japanse smaak en is snel klaar!

Bereiding

  1. 1. Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

  2. 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maak hem los met een vork en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Meng de helft van de dressing door de rijst. Voeg de garnalen, de groenten en de sojabonen toe aan de rijst en meng door elkaar. Verdeel de rijstsalade over 2 borden en druppel de overgebleven dressing eroverheen. Bestrooi met sesamzaadjes.

Per portie: 415 kcal | 41 g koolhydraten | 20 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)