Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Snelle pizza met cantharellen

Snelle pizza met cantharellen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rol het pizzadeeg inclusief het bakpapier uit op een pizzablik (32 cm Ø) of een bakplaat. Maak de cantharellen grondig schoon. Halveer het ontbijtspek. Bak de cantharellen met het spek in een droge pan knapperig. Was de rozemarijn, schud hem droog en ris de naaldjes van de takjes. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Was de tomaten en halveer ze.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Breng de crème fraîche op smaak met zout en peper en strijk hem over het pizzadeeg. Verdeel de cantharellen, het ontbijtspek, de sjalot, de tomaat en de rozemarijn eroverheen. Bak 12-15 minuten onder in de oven.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!