Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Snijbonen in romige kruidensaus

Snijbonen in romige kruidensaus

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bestrijk de soepstengels met de olijfolie en wikkel om elke stengel een plak parmaham. Leg de soepstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven.

  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in lange repen. Blancheer de snijbonen 1-2 minuten in kokend water met wat zout beetgaar. Koel de snijbonen af in koud water, giet ze af en laat de bonen goed uitlekken.

  3. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit de ui. Voeg de bloem toe en bak hem even mee. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de slagroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

  4. Pluk de munt en de kervel van de takjes en hak de kruiden fijn. Voeg de kruiden en de snijbonen toe aan de roomsaus en laat het geheel goed warm worden. Serveer de snijbonen met de soepstengels.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)